İntegratif Beslenme (Bütüncül)

20 yıldır bu temel üzerinden dünyanın her yerinde eğitim veren Integrative Nutrition kurucusu Joshua Rosenthal uzun araştırmalar sonrası insanın doyurulması gereken tek ihtiyacının açlığı olmadığı ve aslında insanın aşk hayatının, arkadaşlarının, günlük uykusunun, spritüel hayatının, iş hayatının vb gibi ihtiyaçlarının doyurulmaya muhtaç olduğunu saptamış ve buna bütüncül beslenme demiştir.

Yıllarca obezite, hipertansiyon, diyabet gibi kronik hastalıkların yaşam kalitesini nasıl düşürdüğünü gözlemlediğim sayısız örnek oldu.  Öyle ki artık sağlık sorunları, ilaç kullanımı ve ameliyatlar gündemimizin önemli kısmını kapsar oldu.  Hedefim sizlere bütüncül (integratif) beslenme yaklaşımını öğretirken ilaç kullanmadan sağlıklı, mutlu ve zinde hissetmenizi sağlamaktır.

Dünya’da en önemli beslenme teorileri arasında olan integratif (bütüncül)  beslenme yaklaşımı ülkemizde de son bir yılda giderek ilgi odağı olmaya başladı.  

Peki nedir bu Integratif beslenme  ve sağlık yaklaşımı?

20 yıldır bu temel üzerinden dünyanın her yerinde eğitim veren Integrative Nutrition kurucusu Joshua Rosenthal uzun araştırmalar sonrası insanın doyurulması gereken tek ihtiyacının açlığı olmadığı ve aslında insanın aşk hayatının, arkadaşlarının, günlük uykusunun, spritüel hayatının, iş hayatının vb gibi ihtiyaçlarının  doyurulmaya muhtaç olduğunu saptamış ve buna bütüncül beslenme demiştir.  Bizim ruhumuzu besleyen birincil gıdalar ve bedenimizi besleyen ikincil gıdalardan bahsetmiştir.
Birincil gıdalar aslında yeterli doyurulmadığında ikincil gıdaların tüketiminin sağlıksızlaştığını ve arttığını gözlemlemiştir. Birincil gıdalarında dengesizlik yaşayanlar bunu besinlerle yani ikincil gıdalar ile doyurmaya çalışırlar. Gerçekten de insan aşık olduğunda yada işinden çok tatmin olduğunda yada kazancından mutlu olduğunda ve en güzeli yaşam döngüsünü oluşturan bu unsurlar dengede olduğunda çoğunlukla sağlıklı ve yeteri kadar besin tüketme eğilimi içindedirler.
Birincil ve ikincil gıdaların eş zamanlı olarak dengeye getirilmesi Bütüncül Beslenme yaklaşımının temelini oluşturmaktadır.

Sağlıklı Yaşam Koçunun Temel Hedefi;

Hayatınızı sağlıklı, mutlu, zinde sürdürebilmenizi sağlamak adına kendinize hedefler koyarak bu hedefleri hayatınıza adapte etmek üzere teşvik etmektir. Günümüzde insanlar sağlıklarını geri kazanmak değil, sağlıklarını hiç kaybetmemenin arayışı içindeler. Sağlıklı Yaşam Koçu, kişilere doğru beslenme ve gerekli yaşam değişikliği konusunda yönlendirme ve bilgilendirme yapan kişidir.
“Programım süresince uygun hedefleri belirlemek, hayatınızda sürdürülebilir değişiklik yapmak için sürekli size destek veriyor olacağım”

Size Sunacaklarım;

*) Sağlıklı Yaşam Hedeflerinizi belirlemek,
*) İdeal kilonuza ulaşmak ve korumak,
*) İştahınızın sebeplerini keşfetmek ve kontrol altına almak,
*) Yaşam enerjinizi arttırmak,
*) Özel tariflerimle, yeni ve sağlıklı besinlerle tanıştırmak.